Loodusõhtu muuseumis
„Kas põllumajandus on loodus- või majandusteadus?“

Video by: Johanna Lehtmets 06.11.2019 6191 views Various


6. novembri loodusõhtul räägib Tartu Ülikooli taimeökoloogia doktorant Tanel Vahter säästvast arengust ja põllumajandusest. Nii nagu maailma rahvastik, on ka maailma põllumajandustoodang viimase sajandi jooksul mitmekordistunud. Tehnoloogia võidukäigu järel on toidutootmisest ning rohelise revolutsiooni eduloost saanud miski, mis on justkui alati olemas olnud, kuid mille tulevikule mõtleme harva. Vahejuhtumid mürgimaasikate või joogikõlbmatu põhjavee näol on vaid murettekitav kõrvalekalle, mille eest hoiavad meid regulatsioonid ning normid.
„Loodusõhtul läheme rännakule läbi põllumajanduse oleviku ja mineviku. Uurime, milline on küllusliku toidulaua hind ning kas tehnoloogia aitab meid ka ees seisvate väljakutsete ületamisel. Lendame läbi maailma ning jalutame ka kodumaa kõrrepõldudel, vahest vaatame isegi mulla alla. Arutelus üritame mõista majanduse ja looduskeskkonna puutepunkte, vastuolusid ja koostöövõimalusi,“ sõnas Tanel Vahter loodusõhtu kirjeldamiseks.
Tanel Vahter on Tartu Ülikooli taimeökoloogia töögrupi liige ja taimeökoloogia doktorant.


Lisainfo veebis: https://www.natmuseum.ut.ee/et/content/loodus%C3%B5htu-%E2%80%9Ekas-p%C3%B5llumajandus-loodus-v%C3%B5i-majandusteadus%E2%80%9C