ESTCube-1 pensionilesaatmisele pühendatud pressikonverents.

Video by: UTTV 17.02.2015 11580 views Physics and Astrophysics Technology


7. mai varahommikul kell 5.06 startis eesti esimene satelliit ESTCube-1 Prantsuse Guajaanast Euroopa kanderakett Vega pardal kosmosesse. Kell 7.06 eraldus satelliit Vega pardalt oma orbiidile. Sellest hetkest alates lendab ESTCube-1 kiirusega 7,46 kilomeetrit sekundis keskmiselt 650 km kõrgusel maapinnast.
Veidi enam kui poolteist aastat hiljem loevad tudengisatelliidi loojad ESTCube-1 missiooni lõppenuks. Tõraveres toimub ESTCube-1 pensionilesaatmisele pühendatud pressikonverents. ESTCube-1 meeskond annab ülevaate, kas ja kuidas tudengisatelliit on orbiidil tiireldes oma teised eesmärgid täitnud. Samuti avalikustatakse järgmised missioonid – kas tuleb ESTCube-2 või midagi muud.
Eesti tudengisatelliidi programm algatati Tartu ülikooli üliõpilaste ja õppejõudude poolt 2008. aastal eesmärgiga populariseerida reaal- ja inseneriteadusi, anda tudengitele praktilisi kogemusi ning arendada ettevõtlikkust. ESTCube-1 satelliidi teaduslikuks missiooniks on elektrilise päikesepurje komponentide katsetamine.

ESTCube  veebileht


Lisainfo veebis: http://www.ut.ee/et/uudised/estcube-1-lopetab-missiooni-kas-tuleb-estcube-2