"SUUR SUMIN"

Klipi teostus: Pille Kannimäe 01.06.2014 3547 vaatamist Kultuur


1.juunil etendus Viljandi Lauluväljakul “Suur sumin” - Põhja- ja Baltimaade teatrikõrgkoolide kokkutuleku SUMIN 2014 avalavastus ning ühtlasi ka Viljandi linna lastekaitse päeva ametlik lavastus.

Suur sumin” jutustab loo noorest mesilasest Mumm, kes imelille otsinguil satub kokku erinevate putukamaailma elanikega – liblikate, rohutirtsu ja kõrvaharkidega, lepatriinu, sipelgate ja lehetäidega, ämbliku, kiili ja sääskedega, sitasitika ja mardikatega, teo ja sajajalgsega. Oma avastusretkel leiab ja kaotab ta sõpru, õpib vahet tegema näival ilul ja tuumakal sisul, puutub kokku hädaohtude ja lõbusa pillerkaariga. Kas ta aga leiab oma unistuste imelille? Seda juba näeme lavastuses.

Suurem osa etenduses nähtavatest tegelaskujudest ja rekvisiitidest valmisid osalejate endi käe läbi sponsorluse korras saadud kohalike ettevõtete tootmisjääkidest.

Lavastajad: TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia lavastaja eriala 3. kursuse (10. lennu) tudengid Birgit Landberg, Jaanika Tammaru, Kaija Maarit Kalvet ja Lennart Peep etenduskunstide lektori Jaanika Juhansoni juhendamisel.

Muusika: autor Külliki Levin, esitajateks TÜ VKA koolimuusika eriala üliõpilaste ansambel jazzmuusika õppejõu Themuri Sulamanidze juhtimisel.

Putukamaailma kehastavad: TÜ VKA teatrikunsti õppekava 3. kursuse (10. lennu) ning tantsukunsti õppekava 1. kursuse (25. lennu) üliõpilased koos kõigi SUMIN 2014 osavõtjatega.

Operaatorid: Tauno Uibo, Pille Kannimäe, Maarja Räni

Montaaž: Pille Kannimäe