Omakultuuriakadeemia. Maarin Mürk ja Henri Hütt

Klipi teostus: Maritta Anton 01.09.2020 1329 vaatamist Kultuur


MAARIN MÜRK ja HENRI HÜTT ,,10 tilka südameverd"
 
Hütt ja Mürk sisustavad poolteist tundi kunsti ümber keerlemise võimaluste ja võimatustega. Omad ja võõrad kogemused, tähelepanekud etendus/kunsti väljalt, lähiminevikust, ennetulevikust ja kohalolevikust. Ristuvad praktiku ja teoreetiku, aristokraadi ja proletariaadi, nihestatud ja nihketa vaatenurgad. Selged (mõtte)konstruktsioonid ei pruugi kuskile jõuda. Segased aga ________  Aluseks on igatahes võetud RESKRPITi kunstnikuvestluste stenaarium “Kunstniku 10”.
Henri Hütt on (etendus)kunstnik, kelle laia loominguspektrisse kuuluvad tehnoloogilise dominandiga etenduskunsti vormid, helietendused, lavastatud näitused, kureerimised, kirjutamised, installatiivsete etenduste genereerimised ja muu tabamatu. Lähtub kestuses olemisest, sest kes palju teeb, see jõuab vähe ajalukku.
Maarin Mürk on kunstitöötaja, kes tegeleb kaasaegse kunsti, rohkem ja vähem eksperimentaalse hariduse, kunstikriitika jms teemade vahel kokkupuutepunktide loomisega. Viimased suuremad projektid on koos Mary-Ann Talvistuga „Kunstnikud kogudes”, Sigrid Viiri soolonäituse "Võltspuhkaja" kureerimine EKKMis ning koos Henri Hütiga teatud kultuurielu rituaale ümber mõtestav RESKRIPT Kanuti Gildi SAALi egiidi alt. Igapäevaselt töötab ta Eesti Kunstiakadeemias üldteooriaainete keskuse juhataja ja lektorina ning juhib Klassikaraadios kord kuus eetris olevat saadet Kunstiministeerium (koos Indrek Grigoriga).