ILmar Raag ja Kärt Summatavet
„Vanade lugude isiklik tähendus”
Vabade kunstide professuuri üleandmine  

Klipi teostus: UTTV 05.06.2019 5864 vaatamist Kultuuriteadus ja kunstid Vabade kunstide professuur


Vabade kunstide professorite vestluses tuleb juttu vanade lugude isiklikust tähendusest: lugude mõistmisest nii isiklikust kui universaalsest vaatepunktist ning suhete, kommete, kokkulepete ja sõnade juurtest. Arutatakse nähtamatuid seoseid mineviku ja tuleviku vahel ning püütakse mõista, kuidas tulevikku ise kujundada, mitte paratamatusena omaks võtta.
Ilmar Raag on režissöör, stsenarist ja filmikriitik, kelle jutustatud lood on ilmselt enamikku meist tele- ja kinoekraanidel kõnetanud. 2018/2019. õppeaastal uuris ta üliõpilastega sotsiaalseid, semiootilisi ja eetilisi aspekte, mille raamistikus omandavad erinevad lood meie kultuuris tähendusi.
Ametisse astuv vabade kunstide professor Kärt Summatavet on Aalto Ülikooli priimusdoktor, loovuse ja loomemajanduse valdkonna ekspert, kunstnik, õppejõud ning ettevõtja, keda inspireerib soome-ugri rahvaste pärimus. Kursusel „Inspiratsiooniallikad ja mälumaastikud (I ja II): traditsioon, inspiratsioon, innovatsioon” asutakse loovust ja ettevõtlikkust arendama meie keele- ja kultuuripärandi loova mõtestamise kaudu.


Lisainfo veebis: https://www.ut.ee/et/uudised/tartu-ulikooli-uueks-vabade-kunstide-professoriks-saab-kunstidoktor-ehtekunstnik-graafik