Rektorikandidaatide avalik väitluskoosolek

Klipi teostus: UTTV 05.04.2018 24370 vaatamist Kroonika


15. märtsil registreeris Tartu Ülikooli rektori valimisteks moodustatud komisjon rektorikandidaatideks professor Toomas Asseri ja professor Margit Sutropi.
Humanitaarteaduste- ja kunstide valdkonna nõukogu esitas 14. veebruari koosolekul TÜ rektorikandidaadiks professor Margit Sutropi.
Meditsiiniteaduste valdkonna nõukogu esitas 1. märtsi koosolekul rektorikandidaadiks professor Toomas Asseri.
8. märtsil toimunud loodus- ja täppisteaduste ning sotsiaalteaduste valdkonna nõukogu koosolekutel otsustasid mõlemad valdkonnad toetada nii professor Sutropi kui ka professor Asseri kandidatuuri.

Väitluskoosolekut ülikooli peahoone aulas juhib TÜ riigimajanduse ja majanduspoliitika õppetooli juhataja, teadus- ja innovatsioonipoliitika professor Kadri Ukrainski. “Väitlema asuvad väga tugevad rektorikandidaadid, kes on mõlemad ennast tõestanud ülikooli juhtimiskogudes ja kellel on selja taga ka valdkondade tugev toetus. Tuleb põnev arutelu,” sõnas Ukrainski.

Kummalgi kandidaadil on väitluskoosoleku alguses kümme minutit oma olulisimate seisukohtade tutvustamiseks. Sellele järgnev debatt jaguneb kahte teemaplokki: Tartu Ülikooli strateegiline juhtimine ning Tartu Ülikooli roll Eestis ja maailmas. Lõpuks vastavad kandidaadid saalisviibijate küsimustele.

 


Lisainfo veebis: https://www.ut.ee/et/rektorivalimised