Arstiteaduskonna aastapäev 2023 päev 1

Klipi teostus: SHOWCASE 12.10.2023 2020 vaatamist


Kõigile huvilistele avatud aastapäevasündmused algavad neljapäeval, 12. oktoobril Biomeedikumis toimuva teaduskonverentsiga, kus valdkonna teadurid, õppejõud, doktorandid ja üliõpilased tutvustavad viimase aasta teadusuuringute tulemusi. Lisaks tavapärastele teaduskonverentsi ettekannetele leiab aset ka posterettekannete sessioon, mil tunni aja jooksul tutvustavad autorid oma postreid.
 
Reedel, 13. oktoobril toimub traditsiooniline teemakonverents, mis sel aastal kannab pealkirja „Tulevikumeditsiin, innovatsioon ja kestlik areng“. Konverentsi peaesineja on Uppsala Ülikooli Kestlikkuse Õppe ja Teaduskeskuse Swedesd juht, professor Mats Målqvist, kes avab oma ettekandes kestliku arengu temaatikat
 
Arstiteaduskonna aastapäev on traditsiooniline kohtumispaik valdkonnaga seotud inimestele – üliõpilastele, õppejõududele, teadlastele, vilistlastele ja valdkonna partneritele. Meditsiiniteaduste valdkond on üks vähestest Tartu Ülikoolis, mis tähistab oma aastapäeva eraldi teaduskonverentsiga. Traditsiooniliselt avaldatakse õppejõudude, teadlaste, üliõpilaste ja arstide teadustööde teesid ka Eesti Arsti lisas. Arvukad teesid on kõrgetasemelised ning näitavad aktiivset tegevust mitmetes meditsiini teadussuundades.
 
Aastapäeval antakse välja meditsiiniteaduste valdkonna kõrgeim autasu, arstiteaduskonna medal, autasustatakse teaduskonverentsi parimaid ning jagatakse stipendiume.