Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori kontsertetendus
"Kasvu.Hoone"

Klipi teostus: UTTV 28.03.2015 10500 vaatamist Kultuur Kroonika


Dirigent: Triin Koch Lavastaja: Maria Peterson (Theatrum) Stenarist ja kunstnik: Andri Luup (Theatrum) Video- ja valguskunstnik: Aleksandr Shelepin (Tartu Uus Teater) Koormeister: Ene Ahven Hääleseadja: Vivian Kallaste Kavas: E. Mägi, V. Tormis, P. Uusberg, G. Ernesaks.
Kontsert-etenduse "Kasvu.Hoone" läbivaks teemaks on vastandamine ja vastandumine - tehislik vs looduslik, võlts vs päris. Etendus esitab kuulajale küsimuse, kui päris on kõik see looduslik ja ehe, millest me laulame, kui seda kõike jääb meie ümber järjest vähemaks ja me teame sellest järjest vähem. Mõnevõrra utreeritult - me laulame palju loodusest, aga äkki oleksid meie keskkonda arvestades meile praegu palju lähedasemad hoopis laulud mobiiltelefonidest ja plastikust? Päris-võlts, tehislik-loomulik vastandumine kehtib ka emotsioonide ja inimkäitumise kohta - kuivõrd on meie rõõmud ja mured päris ja kuivõrd on nad n.ö välja mõeldud? Kui ausad me oma tunnete väljanäitamisel oleme? Etenduse kulminatsiooniks on V. Tormise "Raua needmine", mida naiskooride ettekandes on esitatud nii Eestis kui maailmas vaid loetud arv kordi.
TÜ naiskoor on alates 1945. aastast pidevalt tegutsev kontsertkoor, kes on läbi aegade väärtustanud Eesti kultuuri ja siinset koorimuusikat. Koori repertuaar koosneb 90% ulatuses Eesti heliloojate loomingust, viimasel paaril-kolmel aastal on TÜAN (esma)esitanud arvukalt Eesti heliloojate uudisteoseid, millest mitmed on olnud TÜANi enda tellitud.


Lisainfo veebis: http://www.naiskoor.ee/