TÜ Pärnu kolledž 25

Klipi teostus: UTTV 14.05.2021 3978 vaatamist Pidulikud sündmused Varia


Tartu Ülikooli Pärnu kolledži ajalugu ulatub õigupoolest sajandite taha: aastatel 1699–1710 tegutses Pärnus Tartu Ülikooli eelkäija Academia Pernaviensis. Taasiseseisvunud Eesti algusaastail, 1991–1996 pakuti haridust Pärnu Majanduskoolis ning 17. mail 1996 asutati Tartu Ülikooli Pärnu kolledž. 1999. aasta veebruaris avati kolledži õppehoone esimene osa.
Tartu Ülikooli Pärnu kolledži direktori Garri Raagmaa sõnul on kolledžist saanud üks Pärnu linna ja maakonna olulisemaid institutsioone. „Meie töötajad osalevad peaaegu kõikide piirkonna arengukavade koostamisel, nii nagu ka kohalikes otsustuskogudes. Osaletakse meediadiskussioonides ning tehakse mitmekesist koostööd teiste koolide, ettevõtete ja asutustega. Linna ja regiooni areng on ülikooli kohalolust tublisti võitnud,“ ütles ta.
25. sünnipäeva üritused algavad 14. mail Pärnu kolledžis. Keskpäeval avatakse kolledži majaosa, mis renoveeriti projekti Kobar raames. Kobar on Pärnumaa Arenduskeskuse, Pärnu Linnavalitsuse ja Tartu Ülikooli ühisprojekt, millega koondatakse Pärnu kolledžisse peamised maakondlikud arendus- ja koostööorganisatsioonid, et tõhustada ettevõtluse arengut, uute loovate ja innovaatiliste ettevõtete loomist ning spetsialistide koolitamist. Uutesse ruumidesse kolivad Pärnumaa Arenduskeskus ja ettevõtlusinkubaator.
Pidulikule avatseremooniale järgnevad kolledži minevikku ja tulevikku käsitlevad ettekanded, arutelud ja tänuüritus. Antakse üle Pärnu kolledži kuldmärk – selle saab inimene, kes on oma silmapaistva tegevusega oluliselt kaasa aidanud kolledži arengule – ning kuulutatakse välja aasta üliõpilane, aasta õppejõud, aasta külalisõppejõud ja aasta tugitöötaja.


Lisainfo veebis: https://www.pc.ut.ee/et/parnu-kolledz-25