Academia Gustaviana 388. asutamispäeva kontsert

Klipi teostus: UTTV 06.11.2020 5008 vaatamist Pidulikud sündmused Kultuur Kroonika


6. novembril peetakse Tartu Ülikoolis Rootsi kuninga, Tartu Ülikooli asutaja Gustav Adolfi päeva. Lisaks tähistatakse 388 aasta möödumist Academia Gustaviana loomisest.

Kontserdil tulevad esitlusele Claudio Monteverdi, Henry Purcelli ja Georg Friedrich Händeli aariad ning duetid.
Solistid on sopran Maria Valdmaa ja metsosopran Tuuri Dede, keda saadab ansambel Floridante: Villu Vihermäe (barokktšello), Kristo Käo (teorb ja barokk-kitarr), Saale Fischer (klavessiin).

 

FLORIDANTE alustas kontserttegevusega 2014. aasta jaanuaris Tallinnas neljaliikmelise ansamblina. Praeguseks ühendab see arvukalt Eesti muusikuid, kel on sügav huvi varase repertuaari esitamise vastu. Ehkki Floridante „ristiisa“ on üks Georg Friedrich Händeli ooperikarakteritest, on ajaloolistel pillidel mängiva ansambli missioon tuua Eesti kuulajani hästituntud Saksa kõrgbaroki kõrval head muusikat, mille loomise aeg jääb 16. ja 18. sajandi vahele. Muu hulgas on Floridante koostöös Eesti Rahvusraamatukoguga ettekandele toonud 19. sajandil siinmail tegutsenud baltisaksa mõisnike laululoomingut. Floridante on esinenud eri koosseisudes arvukatel Eesti ja Euroopa festivalidel ning korraldab ka ise varase muusika kontserte.
Alates 2015. aastast on Floridante Haapsalu vanamuusikafestivali resideeruv ansambel ja alates 2017. aastast on ta korraldanud Hiiumaal viola da gamba festivali-töötuba „Gambavaim“.
2019. aastal ilmus ansambli debüütplaat „Amarilli mia bella“.


Lisainfo veebis: https://www.ut.ee/et/uudised/tartu-ulikoolis-tahistatakse-gustav-adolfi-paeva-academia-gustaviana-asutamispaeva