Omakultuuriakadeemia. Ester Bardone ja Anu Kannike

Klipi teostus: Mailiis Laur 06.11.2018 871 vaatamist Kultuur


Mitte ainult kamast ja kilust. Toidupärandi kasutamise võimalustest tänapäeval.

Arutleme toidupärandi tähenduste ja tähtsuse üle minevikus ja tänapäeval. Nagu Eesti toidukultuur ei piirdu rahvustoiduks ainult rahvustoiduks peetava kamaga, ei avaldu toidupärand vaid kokaraamatutesse kirjapandud retseptides. Jagame oma tähelepanekuid sellest, kuidas etnoloogid saavad toiduga tegelevaid ettevõtjaid nõustada.
Anu Kannike (PhD) on Eesti Rahva Muuseumi vanemteadur ja Ester Bardone (PhD) on Tartu Ülikooli etnoloogia lektor. Nad on raamatu “101 Eesti toitu ja toiduainet” kaasautorid ja osalevad ERMi toidukultuuriga tegelevas uurimis- ja arendusprojektis (2017-2019).