Tudengite teatripäevad 2017: Helsingi Kellariteateri  - The last children of the first world

Klipi teostus: Kärt Petser 19.02.2017 2378 vaatamist Kultuur


Kellariteatteri on harrastusteater Helsingist, mis asutati 1956. aastal. Kellariteatteri kuulub Soome harrastusteatrite ühendusse SYTY.

 

Pealkiri: Esimese maailma viimased lapsed

Autorid: Pauli Patinen, Martta Jylhä, Emma Vanninen, Eeva Kaihola ja trupp

Lavastaja: Pauli Patinen

Kestus: 1 tund 40 minutit ilma vaheajata

 

Kui me sündisime, öeldi meile, et me võime saada kelleks iganes soovime. Nüüd me peame päästma maailma. Me oleme noored, me oleme tulevik. Kas saaks olla midagi iroonilisemat? Millises maailmas me elame? Millises maailmas elavad ülejäänud inimesed? Ja tulevikuinimesed? Ma ei tea. Ma tunnen ennast ahistatult. Mida rohkem ma sellele mõtlen, siis ei pruugigi olla sellist asja nagu “meie põlvkond”.

 

“Esimese maailma viimased lapsed” on Helsingi Kellariteatteri katkendlik lavastus, mida mängivad uued trupiliikmed. See otsib lavastuse tegijate endi generatsioonielamust. See on pildianalüüs sellest, milline on meie aeg ja kuidas on elada täpselt selles maailmas praegusel hetkel.

 

“Esimese maailma viimased lapsed” näitab viimast generatsiooni, kes võib kaotada oma silmad tulevase ülemaailmse katastroofi tõttu, tutvustades samas generatsiooni, kellel siiski on võimalus midagi muuta.