Kristiina Ehin annab Valdur Mikitale üle vabade kunstide professori ameti:
„Lugu linnuks muutunud linnast. Muusad, fööniksid ja teised tiivulised“

Video by: UTTV 25.05.2016 15729 views Humaniora Professor of Fine Arts


Tartu on Eesti tiivuliste meka, mille ajalugu pahiseb vägevasti meie vaimusõõrmeis, lõõritab, kraaksub ja kudrutab Tartu parkide ja kalmistute kohal. Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkond kutsub kõiki vaimuinimesi, inimvaime ja muid vaimustunuid osalema, et ühisel jõul setseerida ülikoolilinna salapärast anatoomiat.
* * * Kristiina Ehin kui üks tänapäeva tuntumaid ja enim tõlgitud eesti luuletajaid ja proosakirjanikke käsitles möödunud õppeaasta jooksul oma loengute ja loovkirjutuskursuse käigus teekonda tundva inimese ehk homo sensibilis’e juurde. Inspiratsioon, loovus, kujundlik tunnetuslaad, identiteet ja traditsioon on olnud selle teekonna olulised märksõnad.
Kirjanik ja semiootik Valdur Mikita on üks omanäolisemaid autoreid tänases Eesti kirjanduses ja esseistikas. Teda on tunnustanud nii kriitikud, auhinnažüriid kui ka lai lugejaskond. Mikita eeloleval õppeaastal toimuv loengukursus „Mõtterännak eestlaste elutundest“ tõotab tulla inspireeriv eri valdkondade üliõpilastele ja ülikooli töötajatele.


Lisainfo veebis: http://www.ut.ee/et/uudised/tartu-ulikooli-uueks-vabade-kunstide-professoriks-saab-valdur-mikita