JUUNITUUR - Teatrikunsti 10. lend

Klipi teostus: Pille Kannimäe 18.06.2015 7594 vaatamist Kultuur


JUUNITUUR on humoorikas võtmes lavastus, mis koosneb TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia 10. teatrikunsti lennu nelja aasta jooksul teatrikoolis etendatud lühinumbritest ning tagasivaateliselt tekkinud arusaamast selle kohta, kuidas neid tänases päevas mõtestada. 

Usume, et selline ülevaade võib kõnetada igaüht, kes kunagi on oma unistuse nimel tööd teinud, sealjuures teadmata, mida täpselt on vaja teha. 

Õppimine teatrikoolis ja üleüldse teatri tegemine on enamasti ümbritsetud saladuselooriga. 4 aastat oleme me olnud oma perede ja sõprade jaoks kadunud ning „näitlema õppinud“. Mida see tähendab? Kuidas see käib? Kas meil normaalseid õppeaineid ka on? Nendele küsimustele ei oska me veel isegi praegu vastata. Küll aga näeme me juba nüüd selja taha vaadates, et kogu see protsess on oma intensiivsuses olnud väga töine, ent samuti väga naljakas. Tundub, et sellest kogemusest võiksid lisaks meile õppida ning rõõmu saada ka teised inimesed. 

Oleme Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala 10. lend ehk teater Must Kast. Lõpetame kooli sellel kevadel ja tahame veel enne lõpetamist korda saata midagi suurejoonelist, mis paneks meid endid proovile ning mis oleks ühtlasi tänuavaldus meie peredele, sünnikohtadele ja publikule – neile, kelleta praegu ei oleks ei kümnendat lendu ega Musta Kastigi.