Martin Algus, ARIOSO Nähtamatu õhk - TÜVKA ja Ugala koostöös valminud TÜVKA teatrikunsti 9. lennu diplomietendus

Klipi teostus: Tauno Uibo 06.06.2013 5346 vaatamist Kultuur


"Mida ma teen, kui ma ei pea midagi tegema? Pole gravitatsiooni, fookust... kõik on nii veider, tundmatu... hirmutav... oled midagi sellist tajunud?"
Lugu leiab aset suvel 1914, enne I maailmasõja puhkemist. Õhk on "paks", täis äikese ja sõja eelaimdust, hägustuvaid lootusi ja kustuvaid ambitsioone, vastamata armastust ja unistusi. Peategelane on noor edasipüüdlik ametnik, kes pälvib hea töö eest puhkusereisi kaunisse kuurorti. Reisi algus muudkui venib, aga absurdselt bürokraatlikel asjaoludel ei tohi ta nüüd enam tööl käia, sest on puhkama määratud. Olles sattunud omamoodi vaakumisse, leiab peategelane ühel hetkel, et nõnda oma argirutiinist väljaspool on ta järsku võimeline elus esmakordselt midagi tõeliselt tundma. Tekkinud aimdus salapärastest pooltoonidest ja õrnadest õhuaukudest selles pulbitsevas kaootilises maailmas muudab ta nüüd avatuks armastusele, kurbusele, rõõmule, valule, kõigele, millest ta enneteadlik ei olnud.

Autor: Martin Algus
Lavastaja ja muusikaline kujundaja: Taago Tubin http://ugala.ee/index.php/inimesed/loomingulised-toeoetajad/taago-tubin
Kunstnik: Kaido Torn (TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia 7. lend)
Valguskunstnik: Villu Konrad (külalisena)
Osades: Maaja Hallik, Katrin Kalma, Kristian Põldma, Jaanus Tepomees, Hendrik Vissel, Imre Õunapuu *(TÜ VKA teatrikunsti 9. lend) ning Kaido Torn (TÜ VKA teatrikunsti visuaaltehnoloogia 7. lend), Luule Komissarov ja Arvo Raimo.
Info: http://ugala.ee/index.php/repertuaar/lavastuste-arhiiv/arioso
Lavastuse videotreiler: http://www.youtube.com/watch?v=3LiOPEDsctA
Operaatorid: Tauno Uibo, Merilyn Koik, Meeli Tuoppi
Montaaž: Tauno Uibo