Tartu Ülikooli uus füüsikahoone saab nurgakivi

Klipi teostus: UTTV 04.10.2012 14845 vaatamist Füüsika ja astrofüüsika Pidulikud sündmused Kroonika


Tartu Ülikooli uus füüsikahoone valmib Viljandi mnt 42 krundile TÜ Maarjamõisa tehnoloogialinnakus. Hoone pindalaks on ligi 13 000 ruutmeetrit ja see peaks plaanide kohaselt valmis saama 2014. aasta aprillis.

 

 

 

Tartu Ülikooli teadusprorektori, endise füüsika instituudi direktori Marco Kirmi sõnul avab uus füüsikahoone tänapäevased võimalused füüsika, materjaliteaduse ja nanotehnolooga alastele uuringutele Tartu ülikoolis, tõstes ülikooli rahvusvahelist konkurentsivõimet. „Kaasaegsed õpperuumid ja tippsisustusega teaduslaborid katavad nii üliõpilaste kui ka ettevõtjate vajadused Eestist ja ka kaugemalt,“ lisas Kirm.  
Füüsikahoone ehitus läheb maksma ca 17 miljonit eurot, millest 89% katab SA Archimedes Euroopa Liidu vahenditest. Maja ehitab Astlanda Ehitus OÜ, arhitektuurse osa on projekteerinud Kadarik Tüür Arhitektid OÜ (arhitektid Ott Kadarik, Villem Tomiste ja Mihkel Tüür).

Nurgakivi panek toimub 4. oktoobril kell 16 ning avakõne peab TÜ rektor prof Volli Kalm. Tervitustega esinevad veel Tartu linnapea Urmas Kruuse, TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan Mart Noorma ja TÜ füüsika instituudi direktori kt Toomas Plank ja Astlanda Ehitus AS juhatuse liige Kaupo Kolsar. Muusikat teeb puhkpilliorkester Popsid.


Lisainfo veebis: http://www.ut.ee/et/uudised/tartu-ulikooli-uus-fuusikahoone-saab-nurgakivi