Tänuüritus
"Üliõpilaselt ülikoolile - ülikoolilt üliõpilasele - 2016"

Klipi teostus: UTTV 13.12.2016 8766 vaatamist Ülikoolist veel Pidulikud sündmused Kroonika


2010. aastal toimus esmakordselt, tänaseks traditsiooniks kujunenud, tänuüritus „Üliõpilaselt ülikoolile 2010“, mille eesmärgiks on tunnustada teotahtelisi ja aktiivseid TÜ üliõpilasi ning neid töötajaid, kes tudengite omaalgatust on toetanud. 2012. aastast antakse tänuüritusel üle aasta parimatele õppejõududele rinnamärgid ning tunnustatakse õppekvaliteedi edendamise auhinna laureaati ja nominente. 2014. aastast alates tunnustatakse tänuüritusel aasta programmijuhte.
Tudengid tõstavad 2015/2016 aasta tagasiside põhjal esile Tartu ülikooli nelja õppejõudu, kelle õpetamisoskused on tudengeid enim inspireerinud.
2016. aasta Tartu ülikooli aasta õppejõu auhinna saajad on järgmised:
* humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnas prantsuse keele õpetaja Reet Alas
* sotsiaalteaduste valdkonnas didaktika lektor Liina Lepp
* meditsiiniteaduste valdkonnas kirurgia lektor Marko Murruste
* loodus- ja täppisteaduste valdkonnas analüütilise keemia professor Ivo Leito
Tartu ülikooli üliõpilaskonna esimees Reelika Alunurme hinnangul on inimeste kiitmine hädavajalik ning õppejõudude tunnustamine seega inimlikult positiivne ja vajalik. „Lihtne on rääkida parandamist vajavatest asjadest ja probleemidest - ja muidugi vajalik ka, sest kuidas me muidu areneksime. Kui aga midagi on tehtud hästi ja seda tunnustatakse, siis annab see inimestele juurde motivatsiooni ja kindlustunnet,“ ütles Alunurm.
Samuti inspireerib õppejõudude tunnustamine ka tudengeid. „Säravad ideed ja mõttesähvatused sünnivad tihti inimeste omavahelisestest aruteludest ning õppejõul on sel viisil võimalik tudengeid suunata suuri tegusid tegema ja maailma muutma. Nende õppejõudude tunnustamine kandub seepärast lainena edasi ka üliõpilastesse, kes temast inspireeritud on,“ lisas Alunurm.
Lisaks tunnustatakse ka iga valdkonna kümmet parimat õppejõudu (vaata siit) ning aasta programmijuhte (tunnustatute nimesid näeb siit) tulemusliku õppeprogrammi arendamise eest.
Aasta õppejõud saavad endale mälestuseks erikujundusega hõbedast kihilise rinnamärgi, mille autor on ehtekunstnik Katrin Veegen. Auhinna märgile lisatakse rahaline preemia Tartu ülikooli professori ühe miinimumkuupalga ulatuses.

Trio  KOLM:
Kristi Kool - eesti lõõts, laul. Kunstide ja tehnoloogia õpetaja magistrant, 1.kursus
Liisa Koemets - viiul, laul. Pärimusmuusika 4.kursus
Mihkel Pilt - akustiline kitarr, laul. Jazzmuusika (praegune rütmimuusika) 3.kursus


Lisainfo veebis: http://www.ut.ee/et/2016-aasta-oppejoud