"Technology // Dance" worksopi showing

Klipi teostus: Pille Kannimäe 24.10.2015 5028 vaatamist Kultuur


19. - 24. Oktoobril leidis Viljandi Kultuuriakadeemias aset workshop "Technology // Dance", mille eesmärgiks oli esinejate ja tehniliste kujundajate vahelise koostöö valupunktide uurimine ja potentsiaalse koostöö arendamine. Kursuse jooksul keskenduti vastuste leidmisele järgmistele küsimustele - Millega peab esineja/performer arvestama töötades interaktiivse lavaruumiga?
Milline tehnoloogiline raamistik sobib koreograafilise idee võimenduseks ja kuidas rakendada erinevaid tehnoloogilisi meetodeid esineja käitumise analüüsimiseks?
Kuidas toimub esineja ja tehnoloogilise lahenduse looja vaheline sisuline koostöö?

Kursust viisid läbi multimeedia vastutav õppejõud Taavet Jansen ja kontaktimprovisatsiooni õppejõud Raido Mägi, assisteeris tehnoloogia lektor Toomas Tikk.

Kursusel osalesid Etenduskunstide osakonna tantsu-, multimeedia- ja valgustudengid ning 5 teatritudengit Vilniusese, Tampere, Odense ja Kopenhaageni teatrikoolidest. Kursus toimus Norteas võrgustiku vahetusprogrammi „Nordic Common Studies“ raames, kus etenduskunstide kõrgkoolid saadavad nädalaks väliskõrgkoolidesse osa oma tudengeid ja võtavad samal ajal vastu välistudengeid. Meie tudengid suundusid vahetusnädalaks õppima Kopenhaageni, Helsingi, Vilniuse ja Odense etenduskunstide koolidesse.