Eesti keele koolitusseminar „A-B, hakka pähe! Kui ei hakka, lükkan takka!“ I osa

Klipi teostus: UTTV 17.11.2011 11978 vaatamist Keeleteadus Varia


17.–18. novembril toimus koolitusseminar „A-B, hakka pähe! Kui ei hakka, lükkan takka!“, mille eesmärk on analüüsida eesti keele rolli emakeelepõhiste kultuuriväärtuste kujundamisel, keskendudes alushariduse keeleõppele. Teist korda toimuval kahepäevasel seminaril esinevad ettekannetega teadlased ja muuseumitöötajad.


Arutletakse keelekasutuse tähenduse ja väärtuse üle ühiskonnas ning käsitletakse kultuuripärandi ja folkloori kasutusvõimalusi keeleõppes. Seminariettekannete ülesanne on analüüsida, mil määral arendatakse eesti keele keskseid väärtusi lasteaia keeleõppes ning milliseid tõhusaid ning lastele meeldivaid viise on selleks kasutatud. Seminari töötubades otsitakse võimalusi alusharidusliku eesti keele õppe atraktiivsuse suurendamiseks.



Seminari korraldajad on Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Rahva Muuseum, Eesti Kirjandusmuuseum, Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Selts, Emakeele Selts.


Lisainfo veebis: http://www.erm.ee/et/Teadus-ja-kogud/Uurimisteemad/Konverentsid/Muud-Konverentsid/eesti-keele-koolitusseminar